Vis van de Maand

Wij Nederlanders zijn niet per se inktviseters. Toch is dit de vis van de maand, want het is hoog tijd dat we deze stiekem-geen-vis meer gaan waarderen. Dat kan natuurlijk alleen als u weet wat u kunt met deze bijzondere verschijning.

Inktvis schoonmaken
Eigenlijk is inktvis een weekdier en heeft hij, net als de slak, geen botten. Wel hebben sommige soorten een schelp in hun lichaam. U kunt de inktvis zelf schoonmaken met de juiste instructies of u kiest eenvoudig voor een schoongemaakt exemplaar.

Iedere inktvis een andere bereiding
Het is belangrijk dat u weet welke soort inktvis u in huis haalt. De bereiding verschilt nogal per inktvis. Zo vraagt de pijlinktvis om een korte bereiding, maar wanneer u de octopus op die manier bereidt, wordt hij taai. Even opletten dus!

Maak kennis met inktvis
Om u op gang te helpen, hebben we een heerlijk recept van de maand: Griekse boerensalade met zout&peper-calamares. In slechts dertig minuten zet u deze lekkernij met pijlinktvisjes op tafel. Daarnaast hebben we heerlijke specialiteiten die u eenvoudig in de oven opwarmt. In week 13 en 14 geniet u van kreeften bisque en de twee weken daarna bieden wij de zalmvink aan. In de laatste week van april blikken we alvast vooruit naar de volgende Vis van de Maand met de specialiteit schol in romige basilicumsaus.

  

Slideshow overlay afbeelding Want vis is feest