Vis van de Maand

De Hollandse Nieuwe verschijnt deze maand, logisch dat de haring centraal staat. Wat blijkt? In elke regio van Nederland eten we de haring anders. De één liefst wat zouter, de ander met uitjes, de volgende per se zonder uitjes. Het maakt eigenlijk niet uit, want de haring kan het allemaal hebben!

Hollandse Nieuwe
Elk jaar vieren we de eerste vracht Hollandse Nieuwe die aan wal komt. Het is een traditie waarmee we het haringseizoen inluiden. Hoewel de haring het hele jaar door verkrijgbaar is, is dit toch wel het hoogtepunt van de vis in Nederland.

Van vangst tot lekkernij
Haring ondergaat een heel proces na de vangst. Een belangrijk onderdeel daarvan is het verwijderen van de kieuwen, keel en bijna alle ingewanden. Alleen de rezel blijft en die zorgt voor de gewenste malsheid en het aroma.

Hoe eet je haring?
De meeste mensen denken bij haring aan happen. Toch is de vis ook lekker te verwerken in een gerecht. Dat hebben we bijvoorbeeld gedaan in ons recept van de maand: Haringclub met avocadomayo en krokante bacon. Of probeer onze specialiteiten, zoals het Russische voorgerecht haring sakuska. Vanaf 5 juni twee weken lang verkrijgbaar. Daarna is ons zalmpannetje in romige paprikasaus de specialiteit.

Slideshow overlay afbeelding Want vis is feest