Vis van de Maand

Tarbot is vis van de maand december

Een hele geschikte vis voor deze maand: tarbot. Van oudsher een luxevis en daarom bij uitstek geschikt voor feestmaaltijden. Dankzij kweektarbot is de vis het hele jaar verkrijgbaar en de prijs stabiel.

Gekweekte en wilde tarbot

Tarbot laat zich goed kweken. Extra voordeel: de meeste mensen proeven het verschil amper tussen gekweekte en wilde tarbot. De laatste heeft een wat meer uitgesproken smaak en vastere structuur dan de gekweekte variant. Tarbot past zijn kleur aan op de bodem. De meeste zijn daardoor bruin, maar ze kunnen ook stippen of vlekken hebben. Verwijder wel altijd deze bovenhuid, want die is niet eetbaar.

Feestelijkheden met bijpassende maaltijden

Tarbot kun je bakken, grillen, maar ook in de oven garen of stomen. Wij hebben een heerlijk recept van de maand waar je hem kort bakt. Dit recept is tarbot met sinaasappelboter en knolselderijpuree. Wel graag genieten van feestelijk eten, maar niet zo lang in de keuken staan? Dan hebben we vanaf 4 december de quiche tarbotfilet en twee weken later de truffelcoquille. Echte lekkernijen voor de decembermaand en kant-en-klaar.

Slideshow overlay afbeelding Want vis is feest